Του Δημήτρη Δελεβέγκου

Στην τελική ευθεία βρίσκεται, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Capital.gr, η έναρξη υλοποίησης της δεύτερης φάσης του εμπορικού κέντρου Smart Park στην περιοχή Γυαλού των Σπάτων.

Ειδικότερα, η Reds, η εταιρεία που έχει αναπτύξει το εμπορικό πάρκο, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται κοντά σε ολοκλήρωση προσυμφωνιών για την μίσθωση των 15.000 τ.μ. από τα συνολικά 18.000 τ.μ. που θα περιλαμβάνει η επέκταση του πολυχώρου. Η νέα φάση θα είναι προϋπολογισμού της τάξης των 23 εκατ. ευρώ και εκτιμάται ότι θα βρίσκεται σε λειτουργία μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018.

Θα αναπτυχθούν εμπορικές χρήσεις, ενώ δεν θα υπάρχουν κινηματογραφικές αίθουσες, όπως αρχικά σχεδιαζόταν. Ουσιαστικά, θα πρόκειται για την πρώτη μεγάλη επένδυση, των τελευταίων χρόνων, στον κλάδο των εμπορικών κέντρων. Βέβαια, η έναρξη υλοποίησής της θα εξαρτηθεί από την πορεία της αξιολόγησης, η οποία, σύμφωνα με τις προσδοκίες που έχει καλλιεργήσει η κυβέρνηση, θα ολοκληρωθεί στο Eurogroup της 24ης Μαΐου.

Βελτιώνονται οι επιδόσεις

Την ίδια στιγμή, παρά τον κλονισμό της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, τα μεγέθη του Smart Park αυξάνονται. Κατά το πρώτο τετράμηνο της χρονιάς, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2015, αυξήθηκαν κατά 7% η επισκεψιμότητα και κατά 6,4% ο κύκλος εργασιών.

Την ίδια στιγμή, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι συζητήσεις της Reds με ξένους επενδυτές για την πώληση πλειοψηφικού ποσοστού, ενδεχομένως του 100%, του Smart Park. Εξελίξεις και στο πεδίο αυτό εκτιμάται ότι θα υπάρξουν μετά το ενδεχόμενο κλείσιμο της αξιολόγησης.

Εκτός, όμως, από το εμπορικό στη Γυαλού, η εταιρεία δρομολογεί την έναρξη υλοποίησης του πολυχώρου Cambas project που θα αναπτυχθεί σε επιφάνεια 315 στρεμμάτων στην έκταση του παλιού οινοποιείου Καμπά. Όπως έχει αναφέρει το Capital.gr, Διεύθυνση Αρχιτεκτονικής, Οικοδομικών Κανονισμών και Αδειοδοτήσεων (τμήμα διατηρητέων) έχει αποστείλει τις προτάσεις του για τις προδιαγραφές της πολεοδομικής μελέτης της νέας μικτής ανάπτυξης ύψους 230 εκατ. ευρώ. Για τον πολυχώρο, που θα υιοθετεί το διαδεδομένο στη Δυτική Ευρώπη “μοτίβο” των υπαίθριων επιφανειών, δεν αποκλείεται η εταιρεία να λάβει το ΠΔ πολεοδόμησης μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Το Cambas project υπολογίζεται ότι θα διαθέτει κύκλο εργασιών από μισθώσεις ύψους 150 εκατ. ευρώ, θα απασχολεί 1.600 υπαλλήλους, θα προσελκύει 12 εκατ. επισκέπτες το χρόνο και θα διαθέτει ετήσιο τζίρο από ενοίκια ύψους 30 εκατ. ευρώ.

[email protected]