ντεάλ: Η Toshiba Corporation διακόπτει την εμπορία ηλεκτρονικών υπολογιστών για καταναλωτές

 

Ιντεάλ: Η Toshiba Corporation διακόπτει την εμπορία ηλεκτρονικών υπολογιστών για καταναλωτές

Ιντεάλ: Η Toshiba Corporation διακόπτει την εμπορία ηλεκτρονικών υπολογιστών για καταναλωτές

 

Στη διακοπή της εμπορίας ηλεκτρονικών υπολογιστών που απευθύνονται σε καταναλωτές σε πολλές διεθνείς αγορές, συμπεριλαμβανομένης και της Ευρώπης, μέχρι το τέλος Μαρτίου 2016 προχωρά η Toshiba Corporation, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Όμιλος ΙΝΤΕΑΛ ΑΒΕΕΔΕΣ.

Σημειώνεται ότι η θυγατρική εταιρεία του ομίλου, ΙΝΤΕΑΛ Ηλεκτρονική ΑΒΕΕ, μεταξύ των άλλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της, έχει αναλάβει και τη διανομή των ηλεκτρονικών υπολογιστών Toshiba στην ελληνική αγορά.

Ο όμιλος τα τελευταία χρόνια έχει μειώσει την εξάρτησή του από τη συγκεκριμένη επιχειρηματική δραστηριότητα, έχοντας αναπτύξει νέες δραστηριότητες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα έχει διευρύνει τις δραστηριότητές του και έχει αναλάβει τη διανομή Λευκών συσκευών (Liebherr, Gorenje, Faber, Brandt, Turboair), τη διανομή προϊόντων πληροφορικής ACER καθώς και την σταθερή και οργανική επέκταση των δραστηριοτήτων του ομίλου στην ψηφιακή ασφάλεια στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες εκτός από την Ελλάδα, όπως στο Ισραήλ και στη Μεγάλη Βρεττανία και την ανάληψη σημαντικών έργων ψηφιακής ασφάλειας στη Γερμανία, Ισπανία και σε χώρες της Μέσης Ανατολής.

Κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2015 ο όμιλος μείωσε σημαντικά το απόθεμα του σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές Toshiba, η αξία του οποίου ανέρχεται σήμερα σε 400 χιλ. ευρώ και το μεγαλύτερο μέρος του αναμένεται να διατεθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, όπως και οι νέες παραλαβές εμπορευμάτων, οι οποίες θα καλύψουν τις ανάγκες της αγοράς για τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, η επιχειρηματική δραστηριότητα του ομίλου στη διανομή των ηλεκτρονικών υπολογιστών Toshiba έβαινε μειούμενη και στην τρέχουσα χρήση δεν συνεισέφερε σημαντικά στην κερδοφορία του. Η διακοπή αυτής της επιχειρηματικής δραστηριότητας θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του ετήσιου κύκλου εργασιών του ομίλου αλλά όχι και σημαντική μείωση της κερδοφορίας του.

 

Σχολιάστε

*