Οι Έλληνες μπορούν να αποφύγουν τις περικοπές… καπνίζοντας

Στη “χασούρα” του ελληνικού κράτους από την πώληση λαθραίων τσιγάρων επικεντρώνεται το αμερικανικό Bloomberg, που σημειώνει ότι την ώρα που ο έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς για νέα μέτρα και εν μέσω σοβαρών κοινωνικών αντιδράσεων “οι Έλληνες θα μπορούσαν να τα αποφύγουν όλα αυτά με το να καπνίζουν, να τζογάρουν και να πίνουν νόμιμα”.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, περισσότερα από 4 δισ. πακέτα παράνομων τσιγάρων πωλούνται στην Ελλάδα κάθε χρόνο, ενώ με δεδομένο το 85% με το οποίο φορολογούνται τα είδη καπνού, το κράτος “χάνει” 670 εκατ. τον χρόνο. Το ποσό αυτό είναι μεγαλύτερο από τα χρήματα που θα εξοικονομήσει το κράτος από το νέο ασφαλιστικό, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στην Ελλάδα.

Παράλληλα, όπως σημειώνει το Bloomberg, η Ελλάδα βρίσκεται σε μία από τις υψηλότερες θέσεις καπνιστών στον κόσμο. Μάλιστα το κάπνισμα κοστίζει 3 δισ. ευρώ τον χρόνο για τις διάφορες θεραπείες, αλλά ένα πακέτο στην Ελλάδα κοστίζει πιο  φτηνά από όσο στις περισσότερες υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Το ύψος της φοροδιαφυγής στις διάφορες χώρες:

Οι Έλληνες μπορούν να αποφύγουν τις περικοπές... καπνίζοντας

Σχολιάστε

*