Τι μας έδειξε η μη μάχη στην Βουλή; – Το ασφαλιστικό θα περάσει, η αντιπολίτευση δίνει χρόνο – Θετικά νέα για οικονομία, ΧΑ

Τι μας έδειξε η μη μάχη στην Βουλή; – Το ασφαλιστικό θα περάσει, η αντιπολίτευση δίνει χρόνο – Θετικά νέα για οικονομία, ΧΑ


Τι μας έδειξε η μη μάχη στην Βουλή; - Το ασφαλιστικό θα περάσει, η αντιπολίτευση δίνει χρόνο – Θετικά νέα για οικονομία, ΧΑ

 
Ωστόσο η ώρας της πραγματικής μάχης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν έχει ξεκινήσει.
Τι μας έδειξε η πρώτη μάχη ή καλύτερα φαινομενική μάχη ή μη μάχη στην Βουλή μετά της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης για το ασφαλιστικό;
Πέραν των λεπτομερειών, της φρασεολογίας και της επιχειρηματολογίας, ακόμη και του show που έδωσε ο Λεβέντης, Τσίπρας και Μητσοτάκης ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν είναι έτοιμοι για σύγκρουση.
Πίσω από φράσεις εντυπώσεων, ο Τσίπρας γνωρίζει ότι δεν μπορεί να σηκώσει τους τόνους γιατί έχει πολλά ανοικτά μέτωπα με το ασφαλιστικό, το αγροτικό και τα εργασιακά.
Ο Τσίπρας γνωρίζει επίσης ότι το ασφαλιστικό που συζητείται δεν θα είναι ο τελικός νόμος του κράτους καθώς θα περάσει από ενδελεχή έλεγχο της Τρόικας.
Ο Τσίπρας πολιτικά δεν θέλει ανοικτά μέτωπα όσο υπάρχει, ασφαλιστικό και αγροτικό όπου φάνηκε ανακόλουθως.
Ορθώς επικρίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας ότι προεκλογικώς δεσμευόταν για την 13η και 14η σύνταξη και ξαφνικά αποκαλύπτει…ότι το ασφαλιστικό δεν θα είναι βιώσιμο.
Από την συζήτηση στην Βουλή για το ασφαλιστικό, από τα ελάχιστα που ελέχθησαν για το ασφαλιστικό είναι ότι η πρόταση της κυβέρνησης δεν είναι επαρκής και θα απατηθούν πρόσθετα μέτρα.
Είναι 100% βέβαιο ότι η πρόταση των δανειστών περιλαμβάνει και μείωση συντάξεων.
Η πρόταση της ΝΔ για τις επικουρικές μπορεί να ήταν σκληρή και σίγουρα αντιδημοτική αλλά αποτελεί μια πρόταση…που σίγουρα θα αρέσει στην Τρόικα.
Ενδιαφέρουσα ήταν και η πρόταση του Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής να υπάρξει ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών Ταμείων κατά τα πρότυπα των τραπεζών.
Η ουσία από την πρώτη μη μάχη είναι ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν έδειξαν ότι προετοιμάζονται για σκληρή μάχη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας δεν σήκωσαν τους τόνους και ο Μητσοτάκης και η ΝΔ μπορεί για λόγους εντυπώσεων, να κλιμάκωσαν την λεκτική κόντρα αλλά πρακτικά η ΝΔ δεν θα εναντιωθεί στο ασφαλιστικό.
Το ασφαλιστικό θα περάσει, όχι η τωρινή πρόταση αλλά ακόμη χειρότερη θα περάσει.
Η εξέλιξη αυτή θα επιταχύνει την διαδικασία αξιολόγησης που θα έχει ολοκληρωθεί έως τις αρχές Απριλίου εξέλιξη που θα είναι θετική για την οικονομία και το χρηματιστήριο.
Ως ένα γενικό συμπέρασμα μπορεί να ειπωθεί ότι για τους επόμενους 6 μήνες δεν θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να κυβερνά και η ΝΔ θα συνεχίσει να αντιπολιτεύεται.
Ωστόσο η ώρας της μάχης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν έχει ξεκινήσει.
Αυτό δείχνει ότι η Τρόικα έχει επιβληθεί και στα δύο κόμματα εξουσίας πλήρως.

www.bankingnews.gr

Σχολιάστε

*